Visie en waarden

Engels Group is een familiale onderneming die dankzij haar vooruitstrevende ingesteldheid steeds nieuwe markten en domeinen heeft geëxploreerd. Zo is de Engels Group nu uitgegroeid tot een overkoepelende groepering van 3 divisies: Electrogroothandel D. Engels, Thermo Comfort en Engels Surfaces.

De groothandel D. Engels is verdeler van de meest uiteenlopende elektrische huishoudapparatuur. Naast een sterke focus op inbouwapparatuur om uw keuken van het gewenste comfort te voorzien, verdeelt D. Engels een zeer uitgebreid gamma van vrijstaande elektrische toestellen, klein electro, bruin goed tot aanverwante producten als elektrische dekens of kookpotten en pannen. Onze slogan is reeds jaren "Alle grote merken onder 1 dak".

Bij Thermo Comfort kunt u terecht voor de meest innovatieve producten en merken op de HVAC markt. Door onze positie als invoerder van voorname merken als Dimplex, Frico of LG kunnen wij onze koeltechniekers en groothandels steeds voorzien van warmtepompen, airconditioning of zonnepanelen gebruik makende van de laatste nieuwe technologische evoluties.

Engels Surfaces is in België exclusief invoerder en verdeler van AVONITE, een solid surface product met eindeloos veel toepassingsmogelijkheden. Maar ook voor GETACORE, HI-MACS en MARBLE kan u bij ons terecht. Gebruik makend van Solid Surface kunt u uw creativiteit de vrije loop laten om uw interieur of buitengevel de look te geven die u verkiest. Ontdek op onze website snel het ruime gamma aan kleuren en laat u inspireren door de getoonde realisaties.
Niet alleen een kwalitatief product, maar ook de na-service, opleidingen en meer dan 15 jaar ervaring maakt dat wij u 100% kunnen bijstaan in uw projecten in Solid Surface.

De volledige Engels Group telt een 70-tal werknemers die elke dag klaar staan om aan uw vraag te voldoen. Dankzij onze jarenlange inzet en expertise nemen we met een omzet van ruim 30 miljoen euro een belangrijke positie in in de markt. In hartje Antwerpen slagen we erin om mooie toonzalen op te zetten om onze uitgebreide assortimenten te tonen en toe te lichten. Verder houden we vele diensten zoals onze magazijnen, een uitgebreide technisch dienst en eigen transportservice voor België en Luxemburg in eigen beheer om zo de kwaliteit van onze service te kunnen waarborgen. Om onze productkennis met u te delen, beschikken we met de Engels Academy over een ervaren opleidingscentrum. 

 

Visie

Onze klanten

De Engels Group is ervan overtuigd dat de kracht van onze economische samenleving ligt bij de Belgische KMO’s en zelfstandige ondernemers, en legt haar focus bijgevolg op deze klantengroepen.

Ons aanbod

De Engels Group wil aan deze doelgroep bijdragen door het aanleveren van de nodige service en ondersteuning om elk van deze ondernemingen in staat te stellen hun prestaties te verbeteren. Daarenboven is een goede samenwerking tussen de Engels Group en deze ondernemers van cruciaal belang met als uiteindelijke doel een goede dienstverlening naar de eindconsument. Service, ondersteuning en samenwerking vormt dan ook het DNA van de Engels Group.

Onze aanpak

  1. Door de persoonlijke band met onze klanten kunnen we de meest relevante en efficiënte producten, informatie en kennis aanbieden die er op de markt bestaan.
  2. Opleidingen staan bij de Engels Group centraal om onze klanten in staat te stellen op de hoogte te blijven van de laatste trends, nieuwigheden en innovaties. 
  3. De Engels Group wil creativiteit stimuleren door de nodige tools aan te reiken, maar haar klanten voldoende vrij te laten in het zoeken naar oplossingen. 

 

Familiale waarden in ons dagelijks handelen

In ons dagelijks handelen, laten we ons leiden door de familiale waarden van de Engels Group:

  1. Respect – We gaan met al onze partners om op een respectvolle manier.
  2. Eerlijkheid – Elke communicatie en handeling gebeurt steeds op een eerlijke en transparante manier.
  3. Efficiënte werkcultuur – Oplossingsgericht denken en werken.
  4. Flexibele en vernieuwende houding – Steeds op zoek naar nieuwe opportuniteiten.
  5. Integriteit – Beloftes op een correcte en verantwoordelijke manier in realiteit omzetten.